Del nyheden

På hovedbiblioteket i Aalborg centrum har de netop slået dørene op for dette års Universitarium. På Universitarium kan børn og unge opleve fænomener, de hører om eller møder i deres hverdag.  Det er et sommereksperimentarium, der bygger på lærerig leg. Gennem hand-on oplevelser og eksperimenter øges forståelsen for verden omkring os – og i år er temaet: KROPPEN – Helt ind til benet! Det er her, MELVIN® kommer ind i billedet.

I år ser den interaktive udstilling nærmere på den menneskelige krop. Her bliver stillet helt skarpt på, hvordan kroppen virker; hvad der får den til at virke, og hvad vi gør, når den ikke virker. MELVIN® skal vise, hvordan robotteknologi kan hjælpe mennesker med funktionsnedsættelser i kroppen med at føre en helt eller delvist selvhjulpen dagligdag. Du kan selv få at se, hvordan MELVIN® støtter og hjælper med at få bukser af og på i en toiletsituation.

KROPPEN – Helt ind til benet!
Udover at opleve MELVIN® i aktion kan du lære mere om:

◆ Hvad det vil sige at blive spist. Lær hvordan mad bliver til energi, som kroppen skal bruge til at leve.

◆ Det er muligt at undvære kroppen, erstatte den med en maskine som kan styres alene ved tankens kraft? Styr et tog uden at bevæge en eneste muskel og få robotarmen til at gøre det hårde arbejde.

◆ Hvad man gør, hvis hjertet går i stå. Du kan også prøve en ultralydsscanner og se, om du har hjertet placeret på det rette sted.

Og meget mere!

Sommereksperimentarium for sanser og krop
Universitarium er skabt i samarbejde mellem Aalborg Universitet, UCN – University College Nordjylland, Tech College Aalborg og Aalborg Kommune. Formålet med Universitarium er at øge børn og unges interesse for videnskab og forskning.

Der lægges stor vægt på, at forsøgene er interaktive, så publikum bliver involveret og får indtryk af, at viden om og arbejde med natur og teknik er både interessant, nyttigt og sjovt. Derudover har udstillingen til formål synliggøre, at naturvidenskab, teknologi, samfund og kultur er nært forbundet med hinanden og gensidigt påvirker hinanden. Dette er med til at give et indblik i forskellige sammenhænge i deres omverden mellem bl.a. viden, håndværk, uddannelse og erhvervsliv.

Sig Hej til MELVIN® på Universitarium
Besøg Universitarium i Aalborg Hovedbibliotekt, Rendsburgade 2, 9000 Aalborg.
Der er fri entré for alle, og der er åbent alle dage i juli, august og september.

Åbningstider
Fra 24. juni – 13 august:
Åbent alle ugens dage fra kl. 10.00 – 17.00 

I perioden fra den 14. august – 29. september:
Åbent lørdag og søndag 10.00 – 17.00
Hverdage kun åbent for tilmeldte skoleklasser

Seneste nyt