Del nyheden

Hvert år afsætter Aarhus Kommune 10 millioner kr. til test og afprøvning af nye, spændende teknologier, der kan bidrage til et selvhjulpent liv. I artiklen fra TV2 Østjylland fortæller projektleder for DokkX om velfærdsteknologi og livskvalitet, og hvordan teknologi kan hjælpe med at imødekomme nogen af de demografiske udfordringer, vi går i møde i fremtiden.  Derudover fortæller teknologikonsulent på DokkX, Elin Dögg Oskarsdottir, om MELVIN® og den forskel det gør for de mennesker, der afprøver hjælpemidlet i Aarhus Kommune.

Teknologikonsulent tv2 østjylland
                      Teknologikonsulent på DokkX, Elin Dögg Oskarsdottir.

Med MELVIN® kan borgeren selv klare en intim situation som toiletbesøg. Og for mange gør det en stor forskel at kunne holde toiletbesøget privat.

Læs hele artiklen og se også klippet med MELVIN® her.

Velfærdsteknologi for alle aldre
Det innovative udviklingscenter, DokkX, stiller skarpt på afprøvning af nye velfærdsteknologier. Et fokus, der har til formål at vise borgere, at det er muligt at leve et helt eller delvist selvhjulpent/uafhængigt liv på trods af funktionsnedsættelser.

Alle besøgende på DokkX kan føle, røre og prøve forskellige teknologiske løsninger. Denne interaktive udstilling har til formål at skabe kendskab og give inspiration til samt viden om, hvordan velfærdsteknologi kan være et redskab til et lidt bedre, lidt sundere og lidt mere selvstændigt liv – uanset alder og funktionsniveau.

Derudover belyser DokkX, hvordan teknologi som hjælpemiddel kan være en del af mange menneskers hverdag, og udstillingen henvender sig derfor ikke kun til en bestemt borgergruppe.

Du kan læse mere om DokkX her.

Få trukket bukserne af på DokkX
På DokkX er hjælpemidlet klar til at trække bukser af og på, og du kan både opleve og afprøve robotten – vi har ekstra bukser klar.

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag, onsdag og fredag: 10.00 – 15.00
Torsdag: 13.00 – 18.00
Første lørdag i måneden: 10.00 – 13.00

Der er lukket på alle helligdage.

Adresse
DOKK1 | Hack Kampmanns Plads 2 | 8000 Aarhus C.
Find  vejbeskrivelse til DokkX her.

Følg med på vores facebookside, hvor du også kan se en film af hjælpemidlet i aktion på DokkX.

Seneste nyt